Ädelfiske och golf i Sävast
Södra änden av Sävast i Bodens kommun avgränsas med Luleälven. Där träffade igår Lisbeth och jag på ett fiskande par. De berättade att laxöringen nu går upp Luleälven och kommer hålla på så fram till november. De är ägare av en high-tec fiskebåt försedd med ekolod m m. De fiskar med spö från båten (trolling). Två fina bamseöringar hade de fått på drag och en av dem förevisades stolt. Längre upp i älven i Bodforsen, nära Bodens centrum, stoppas öringarna av kraftverkets dammluckor. Där står sportfiskarna med en meters lucka och drar upp öringar. Fiskeparet anser inte denna typ av fiske vara någon sport. I älven finns också mycket storlax, kanske Sveriges bästa laxvatten för sportfiskare. 

Upp- och nedläggningsplatsen med sin långgrunda strand är perfekt för att lägga i en båttrailer. Kanske ska vi skaffa en liten snurreförsedd plasteka? Lisbeth vill inte det!


Mindre än 100 meter från båtstranden ligger Bodens GK:s golfbana i perfekt skick. Efter golfrundan är det bara att ta med kastspöet till stranden och kanske få en lax eller laxöring på kroken ... vilken annan golfbana kan stoltsera med den möjligheten?