Härlig är Sandemar ...

20 maj 2011 - Kamera Sony NEX-5 18-55 mm zoom, panoramaläge
Inne i naturreservatet Sandemar strax söder om Dalarö finns en stor lövskogsdunge. Där inne befinner man sig på en annan planet i ett annat solsystem. Det är helt magiskt. En otrolig förvandling från utifrån. Marken med smala gångstigar är helt täckt med grönska, vitsippor, kungsängsliljor ... fåglar sjunger, hoppar fram och tittar förundrat på på mig på någon meters avstånd och frågar vem är du? Ljuset och skuggorna från träden lever i  den svaga vinden och förändrar synintrycket hela tiden.


20 maj 2011 - Filmat med Sony NEX-5 18-55 mm zoom
Den magiska känslan är förstås omöjlig att återge. Den här korta videon kanske kan ge dig en hint om den. För något år sedan kom en film som heter Avatar. Handlingen utspelar sig på en planet på många ljusårs avstånd från jorden. Planeten heter Pandora. Människor som bedriver gruvdrift på planeten är i konflikt med varelser som kallas avatarer. De är mycket vackra, graciösa och stora. Naturen där är vidunderligt vacker och definitivt magisk. Något av detta tyckte jag mig känna där inne i lövdungen.


Den eventuella magiska känslan förstärks nog genom att bryta av och lyssna på den vackra spanska sångerskan Laura López Castro, som sjunger sången "No Es Por Ser Ni Por Estar".


21 maj 2011 - Filmat med Sony NEX-5 18-55 mm zoom
Inte lika magiskt är det utanför dungen, men nog så växtligt vackert ändå ...
.