Sandemar i full blom och mycke´ fågel


I förrgår kväll var jag och Lennart till Sandemar för att lyssna på sångare. Det var småregnigt, blåsigt och kallt. Inte många sångare hördes. Lennart lockade fram en rosenfink med iPhonen. Vi höll oss "inomhus" i tornet och Lennart såg en lärkfalk som drog över tornet. Vi fick besök av en skådare som rapporterade och gav oss lägesanvisning till en myrsnäppa! Det blev en kall och blåsig tur- och returvandring över stora strandängen utan resultat.

Jag tog igen skadan igår och spenderade många timmar i Sandemar, nu i härligt soligt väder. Det blev ingen myrsnäppa tyvärr. Kärrsångaren hade hörts men hördes inte när jag passerade bäcken. Rakt ur minnet såg jag törnsångare, rosenfink (hördes), drillsnäpa, mosnäppa, svartsnäppa, större och mindre strandpipare, rödbena, grönbena, skräntärna, en stripgås som var premiär för mig - en rymling från Årsta säteri enligt en skådare där, vitkindade gäss plus grågäss och kanadagäss, törnskata (hona och hane), buskskvätta ...

Sandemars klassiska blomning med kungsängsliljor och Adam och Evor var det full fart på. Foton från besöket på blommar och fåglar hittar du här.

.